soirée d'entreprise

Waarom een cateraar gebruiken voor uw bedrijfsevenement?

Bedrijfsevenementen, of het nu gaat om een pensioneringsfeest, een verjaardag of een bruiloft van een teamlid, bieden de mogelijkheid om te netwerken, te trainen en samen te werken. Om er zeker van te zijn dat uw evenement zijn potentieel waarmaakt, moet u eerst een voorafgaande analyse uitvoeren om effectief aan de behoeften van uw gasten te voldoen, waarbij u rekening houdt met uw budget. Ontdek in dit artikel waarom het inhuren van een cateraar vaak de beste optie is voor het bieden van een high-end dinerervaring op een bedrijfsevenement.

Accommodatie van voedingsbeperkingen

Uw zakenpartner kan een geweldige krabtaart maken, maar hoe zit het met uw medewerkers die allergisch zijn voor schelpdieren? Wanneer u gebruik maakt van een cateringbedrijf, kunt u de dieetrestricties voor uw gasten specificeren Een horecaprofessional kan rekening houden met voedselallergieën en -intoleranties zonder het organisatieproces stressvoller te maken of uw budget te beïnvloeden. De cateraar kan u bijvoorbeeld een diner met een tafel voor vegetariërs aanbieden.

Klassieke voedingsopties

Sommige etenswaren worden gewoon met de meeste gasten aan een buffet uitgeprobeerd. Een cateringbedrijf bouwt zijn menu’s op rond klassieke gerechten, maar met kwaliteitsproducten. Dit zorgt ervoor dat al uw gasten en personeel iets te eten vinden waar ze van kunnen genieten. Met klassieke gerechten die aangenaam op tafel blijven staan, zal uw personeel de knowhow van uw traiteur op prijs stellen.

Kosteneffectieve maaltijdplanning

Als je geen ervaring hebt met het organiseren van feesten en maaltijden, heb je waarschijnlijk niet de kennis om een grootschalige maaltijd effectief te organiseren. Uw cateraar weet precies hoeveel eten hij voor de gasten moet meebrengen aan een buffet met de bijbehorende drankjes en cocktails Een professionele evenementenplanner kan u helpen bij het bepalen van het geschatte aantal gasten op uw feest. Naast het advies dat de cateraar kan geven over de inrichting en het thema van de receptie, zal hij u helpen uw budget aan te passen aan het aantal gasten.

Deskundige hulp bij vergunningen en afhandeling

De omgang met levensmiddelen vereist specifieke kennis die kan worden verwaarloosd wanneer deze niet door een professionele voedselverwerker wordt behandeld. Daarom weet je dat je bij het gebruik van een cateraar een professional hebt ingehuurd om het risico op ondergekookt voedsel, kruisbesmetting en andere voedselproblemen te verminderen. Kortom, de kwaliteit van het eten is verzekerd op uw feesten. Bovendien, als u van plan bent om alcohol of een alcoholische drank cocktail te serveren op uw evenement, zullen de cateraars u helpen om te bepalen of u vergunningen, licenties of ruimte op een bepaalde locatie nodig heeft.

Positieve indrukken van uw bedrijf

Wanneer u zich kleedt voor de dag of de avond en klanten ontmoet, weerspiegelt uw uiterlijk en gedrag een beeld van uw bedrijf dat elke deal kan maken of breken. Dezelfde theorie geldt voor de maaltijden die op bedrijfsevenementen en -feesten worden geserveerd. Het aanbod van maaltijden die door professionals worden bereid, geserveerd en gepresenteerd, geeft gasten en klanten een goed beeld van uw bedrijf. Inderdaad, het publiek ziet uw team eerst voor de cateraar als de organisator van het feest.

Vermindering van stress en verantwoordelijkheid

Als u ooit betrokken bent geweest bij de organisatie van een bedrijfsevenement, weet u hoe hectisch het proces kan zijn, van het begin tot het einde van het feest. Het delegeren van de verantwoordelijkheid voor voedsel en maaltijden aan een cateraar zorgt voor deze last Cateraars zorgen zelfs voor kelners en wachtend personeel om de service soepel te laten verlopen. Laat hen de organisatie van het evenement doen en zorg dragen voor de benodigdheden van het feest.

Bepaal het thema en de sfeer van het evenement

De voedingsmiddelen en de stijl van dienstverlening die u kiest, kunnen de toon zetten voor uw hele avondevenement. Zo geven hors d’oeuvres die op dienbladen in omloop zijn, een verfijnde sfeer en bevorderen ze de gezelligheid die de toon zet voor uw receptie. Aan de andere kant geeft een formeel zittend diner de nodige ernst aan uw evenement en stimuleert het belangrijke gesprekken tussen de gasten tijdens de maaltijd. De meeste cateraars bieden een keuze uit vele verschillende cateringstijlen. Dit zal u helpen de perfecte sfeer te creëren voor uw evenementen en receptie

Verschillende menu-opties

Wanneer u zelf met levensmiddelen omgaat, beperkt u zich tot wat u kunt bereiden en kopen. Na twee of drie evenementen is de kans groot dat uw gasten en medewerkers iets nieuws leuk vinden. Profiteer van deze voordelen en service wanneer uw volgende evenement wordt georganiseerd door een professioneel bureau. De keuze van een professionele cateraar garandeert u een scala aan menu’s, perfect voor evenementen van alle soorten en maten en die voldoen aan de eisen en de portemonnee van uw gasten. Dus, of het nu voor de bruiloft of de verjaardag van een van uw medewerkers is, stel een professionele cateraar voor om te zorgen voor een uitzonderlijke keuken en decoratie en uitzonderlijke entertainment.

5/5 - (1 stemmen)